“Vini Fratelli Ranft” is ontstaan op een manier waarop veel bedrijven zijn ontstaan.
Uit een idee, een voorstel & een gesprek tussen pot & pint of liever gezegd bij een goed glas wijn. Op een koude nieuwjaarsdag in Italië waar er wijn gedronken werd, werd het idee geopperd om ook deze wijn in België te krijgen.
Op 1 januari 2010 onder familie & vrienden aan tafel in de “Foresteria Valsesia” is het idee dan ook ontstaan om Italiaanse wijn te importeren & te verhandelen in België. Aangezien we in “La Foresteria Valsesia” (een gezellig familiehotel in hartje Piemonte dat onze ouders uitbaten) al jaar & dag er over de vloer komen, was ons aanbod zeker geen probleem.
Het is niet alleen het feit dat onze ouders dit uitbaten, maar ook dat we er ons hart verloren hebben. We gaan er van kindsbeen af op reis, zijn de taal & cultuur machtig. Hoeft hierbij ook niet gezegd te worden dat we hierbij gesteund werden door onze ouders die “La Foresteria Valsesia” uitbaten. Hierdoor hebben we een band met de lokale bevolking, waaronder ook enkele wijnboeren.
Met ideeën alleen kom je niet ver natuurlijk. Om dit alles wat kracht bij te zetten, hebben we enkele jaren voorbereidingen getroffen & cursussen gevolgd om effectief van start te gaan op 1 maart 2012.
Nadien zijn zowel Kurt als Reinhold de uitdaging aangegaan om de opleiding van aspirant-sommelier te volgen. De smaak hadden ze alvast te pakken met de vervolgopleiding van sommelier-conseil tot gevolg. 3 jaar avondschool bracht ons een heel eind verder met als laatste module & kers op de taart een weekje Frankrijk met les in de wijnuniversiteit van Suze-la-Rousse. Alle 2 studeerden ze af als “Sommelier-Conseil”.
Nummer 3 van de broers startte in het najaar van 2020 ook met zijn opleiding van “Aspirant-Sommelier”. Ondertussen is hij ook reeds afgestudeerd als “Sommelier-conseil”.

Wie zijn de Fratelli’s Ranft?

Kurt Ranft
(Sommelier Conseil)

Mobile

Bel Kurt

Reinhold Ranft
(Sommelier Conseil)

Mobile

Bel Reinhold

Dietmar Ranft
(Sommelier Conseil)

Mobile

Bel Dietmar