Over ons

Vini Fratelli Ranft” is ontstaan op een manier waarop veel bedrijven zijn ontstaan.
Uit een idee, een voorstel en een gesprek tussen pot en pint of liever gezegd bij een goed glas wijn. Op een koude nieuwjaarsdag in Italië waar er wijn gedronken werd, werd het idee geopperd om ook deze wijn in België te krijgen.
Op 1 januari 2010 met vrienden rond tafel in de Foresteria Valsesia is het idee dan ook ontstaan om Italiaanse wijn te importeren en te verhandelen in België. Aangezien we in La Foresteria Valsesia (een gezellig familiehotel in het hartje van de Piëmonte) al jaar en dag vaste klanten zijn, was ons aanbod zeker geen probleem.
Het is niet alleen het feit dat we klanten zijn, maar ook dat we ons hart in Italië verloren hebben. We gaan daar van kindsbeen af op reis en zijn de taal en cultuur machtig. Hoeft hierbij ook niet gezegd te worden dat we hierbij gesteund werden door onze ouders die La Foresteria Valsesia uitbaten. Hierdoor hebben we een band met de lokale bevolking, waaronder ook enkele wijnboeren.
Met ideeën alleen kom je niet ver natuurlijk. Om dit alles wat kracht bij te zetten, hebben we een goede 2 jaar voorbereidingen getroffen en cursussen gevolgd om effectief van start te gaan op 1 maart 2012.

Wie zijn de Fratelli’s Ranft?

Kurt Ranft (Sommelier Conseil)  –  0497 59 63 09
Reinhold Ranft (Sommelier Conseil)  –  0479 77 18 78
Dietmar Ranft  –  0479 77 18 67